Harmonie Ochten 

Harmonie Ochten


De Harmonie wordt momenteel gevormd door ca. 35 leden. Diversiteit is het sleutelwoord.
Onze leden zijn mensen uit allerlei maatschappelijke geledingen en van allerlei leeftijden. De bindende factor is muziek. De muziekinstrumenten die bespeeld worden zijn trompet, saxofoon (alt, tenor, bas), hoorn, dwarsfluit, klarinet, tuba, slagwerk etc. Ook zou de Harmonie graag nog een of meer trombonisten kunnen gebruiken.
De repetities zijn elke dinsdagavond iin het Dorpshuis in Ochten en beginnen om 19:30 uur. Dirigent is dhr. Hans van Gemert.
Er is een koffiepauze van 20:30 uur tot ca. 20:45 uur, waarna vervolgens nog verder wordt gerepeteerd tot 21:30 uur.
Sinds een paar jaar is de bezetting onderverdeeld in 3 niveaus: beginners, meer gevorderden en gevorderden. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk stukken samen te spelen. De repetities zijn tot de pauze samen. Daarna repeteren de muzikanten van niveau 3 bepaalde muziekstukken die meer ervaring vragen.

De harmonie ondersteunt diverse activiteiten in Ochten, zoals op Koningsdag, bij de 5 mei herdenking en bij de kerstviering. Daarnaast zijn er jaarlijks een aantal concerten zowel binnen als in de openlucht.
De vereniging is actief bij projecten om jeugd op de basisschool te betrekken bij het maken van muziek.
In 2017 is de HOB band gestart, een onderdeel van de vereniging met een kleine bezetting dat bekende populaire muziek op het repertoire heeft. De HOB band was onder andere in december 2017 te horen op Winterwonderland en in 2018 in zorgcentrum Elim en in december in Ingen tijdens de wintershow. Op 9 januari 2020 is er een optreden in de Efteling. 

Er is een actieve muziekcommissie en een betrokken bestuur. De muziekcommissie probeert ervoor te zorgen dat er gevarieerde muziek op de lessenaar komt te staan. Zowel plezier bij het instuderen als bij het uitvoeren staat voorop. Zo is er op muzikaal gebied voor ieder wat wils en komen alle instrumentengroepen tot hun recht. Er worden zowel moderne als klassieke stukken gespeeld en er wordt telkens gestreefd naar een goede balans.

Een voorbeeld van deze diversiteit in de stukken die gespeeld worden:
Klassiek (Bijv. Air van Bach)
Musical (Bijv. The Lion King)
Filmgenre (Bijv. Pirates of the Caribbean, Dances with wolves)
Modern (Bijv. Hollandse Hits)
Popmuziek (Bijv. Queen, Tears in Heaven van Elton John, Ben van Michael Jackson)
Traditioneel: marsmuziek, koraalmuziek

Klik op deze link om via Youtube te kijken naar het concert dat de harmonie verzorgde in het kader van Muzikale Monumenten in 2019 in Kesteren . 

Kijk ook eens op de :Facebook pagina

Voor de jeugdleden worden diverse extra activiteiten georganiseerd. We hebben op het moment een groot aantal enthousiaste leerlingen, die bijv. klarinet, trompet, saxofoon of slagwerk bespelen. Maar natuurlijk is het hebben van plezier net zo belangrijk als het samen repeteren op dinsdagavond. De genoemde activiteiten zorgen voor hen voor een toegevoegde waarde aan de vereniging.

Kortom, de Harmonie is een dynamische vereniging die al meer dan honderd jaar bestaat en nog steeds midden in de samenleving staat.

Kijk voor meer informatie verder op de site of neem contact op met een van de bestuursleden.  Foto's

klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
Een woord van dank