Harmonie Ochten 

Nieuws


Kersconcert in de boomgaardOp dinsdag 26 juni is er, mits het droog is, weer een bijzonder buitenconcert door Harmonie Ochten in de kersenboomgaard. Aanvang 19:30 uur. Dit keer vindt het concert plaats in de boomgaard van de fam. Merkestein aan de Heuningstraat 9 in Ochten. Het orkest heeft voor de gelegenheid een gevarieerd muziekprogramma ingestudeerd. Tevens is er een optreden van de muzikanten van de HOB (harmonie Ochten band) die enkele populaire nummers zullen spelen.
Het concert duurt ruim een uur. Daarom is het aan te bevelen om zelf een stoeltje mee te nemen. In de boomgaard zijn die avond kersen te koop. De toegang is gratis en er is parkeergelegenheid ter plaatse.
Kom genieten van een mooie zomeravond met muziek tussen de kersen in Ochten.Jaarconcert en jubilarissen


Met enkele indrukwekkende muziekstukken wist Harmonie Ochten het publiek weer flink te roeren. Vooral de uitvoering van het stuk “Lorraine” waarin de trieste geschiedenis van Lotharingen is verwerkt, werd geprezen. Maar ook grote indruk maakte het originele werk “Dreamcatcher”, waarin dromerige passages werden afgewisseld met heftige muzikale verbeeldingen van nachtmerrie-achtige fantasieën.
Het was bijzonder om de bijdrage van een aantal jeugdleden te horen. Vijf van hen brachten een modern swingnummer ten gehore, waar ze onder leiding van Nicole van Jaarsveld duidelijk erg hun best ophadden gedaan. Drie blazers uit de jeugd speelden vol overtuiging het nummer “De Vrolijke fluiter” onder leiding van hun muziekdocent Hans van Hees.
Tijdens de uitvoering van het stuk “Klarinetconcert” liet Christel van Eldik, ook jeugdlid uit eigen kweek, in een mooie solo partij horen dat zij haar instrument uitstekend beheerst.
Het concert werd afgesloten met het snelle muziekstuk “Can-Can” uit de opera “Orpheus in de onderwereld” van Offenbach, waarbij het publiek enthousiast op de maat meeklapte.
Tijdens de avond werden ook een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Kees Blokker, Herma van Dijkhuizen, Gea van Ingen, Coen van der Lugt, Danieke Vermeer en Alissa Brouwer werden gehuldigd vanwege hun 5-jarig jubileum bij de harmonie. Twee trompettistes, Bertha Moorman en Guus Busé kregen een oorkonde vanwege hun 12 ½ -jarig lidmaatschap. Mirjam Heinen-van Doorn ontving een speld omdat zij al 25 jaar lid is van Harmonie Ochten. Als laatste werd Lisette Lodder werd officieel gehuldigd omdat zij 40 jaar lid is, waarvan maar liefst 25 jaar als secretaresse in het bestuur.
Dat het 111-jarige orkest nog steeds haar partij meeblaast is mede te danken aan een actief beleid van het bestuur en de enthousiaste inzet van de dirigent Hans van Gemert. Ieder jaar slaagt hij erin om samen met de muziekcommissie een selectie stukken voor de concerten te maken. Dat is niet eenvoudig, want het orkest bestaat inmiddels uit verschillende niveaus. De jeugdleden die enkele jaren les hebben spelen mee op niveau 1 of 2 en de ervaren leden vormen niveau 3. Bij concerten worden de meeste stukken op niveau 2 of 3 gespeeld en enkele op niveau 1, zodat alle leden hun bijdrage kunnen leveren.
De Harmonie Ochten geeft jaarlijks meerdere concerten. Het eerstvolgende optreden is bij de aubades in IJzendoorn, Echteld en Ochten. Op 4 mei zijn ze present bij de dodenherdenking in Ochten en op 26 juni staat er bij mooi weer een buitenconcert gepland in een kersenboomgaard.  Foto's

klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
De trompet sectie
klik hier om meer foto's te bekijken
Solo van Christel...
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
Anne-Wil op trombone
klik hier om meer foto's te bekijken
Solo van Anne-Wil