Harmonie Ochten 

Nieuws


Jaarconcert 2024

affiche 
  Op zaterdagavond 13 april houdt Harmonie Ochten haar jaarconcert in het Dorpshuis in Ochten onder leiding van Hans van Gemert. Rondom het thema "Space" neemt het orkest u mee op een muzikale ruimtereis.

U hoort melodieën bekend uit onder meer A Space Odyssey, Startrek en Starwars. Daarnaast klinken magische klanken bij het Noorderlicht en de ondergaande zon. Met de Apollo 11 vliegen we naar de maan voor een uitvoering van Moonriver. Deze avond gunt de Harmonie u een blik in de oneindigheid richting Mars en Jupiter tot bij het sterrenbeeld Orion en terug. Kortom een spectaculaire reis langs sterren en planeten.

De toegang is gratis. In de pauze is er een grote verloting met mooie prijzen. Een lot kost slechts €1 en is verkrijgbaar aan de zaal. (nb. betaling graag contant, pinnen niet mogelijk)

Het Dorpshuis aan het Dr. M van Drielplein in Ochten gaat open om 19:30 uur. Aanvang concert 20:00 uur.


Verhuizing januari 2024

In verband met de lang verwachte sloop van het Dorpshuis in Ochten heeft de harmonie besloten om vanf januari 2024, de repetities te gaan houden in het gebouw "De Voorhof", Nedereindsestraat 30 C, in Kesteren. Dit totdat de verwachte nieuwbouw van het Dorpshuis in Ochten een feit is.
In april zal het jaarconcert nog WEL plaats vinden in het Dorpshuis.

Kerstconcert 2023

Op 16 december 2023 was er weer het traditionele kerstconcert van de harmonie Ochten samen met het Hervormd Kerkkoor uit Ochten in het plaatselijke Dorpshuis. De avond werd goed bezht en het publike kon luisteren naar een afwisselend programma met zowel klassieke kerstliederen als polpulair kerstsongs. Het koor onder leiding van Rob Leunen zong een aantal mooie kerstliederen. Het kerstverhaal werd gelezen door enkele kineren in samenspraak met het orkest van de harmonie onder leding van Hans van Gemert.
Dit was waarschijnlijk het laatste kerstoptreden in het Dorpshuis, dat op de nominate staat om gesloopt te worden. Het is nog afwachten of het nieuwe dorpshuis straks geschikt is voor een dergelijki kerstconcert.

Buitenconcert

 Op disndag 27 april speelde het harmonie orkest voor een groot publiek een gevarieerd programma in de tuin van het Dorpshuis. Eveneens was er een optreden van de drie jongste leden die samen met het orkest een aantal nummers ten gehore gaven. 
Het weer was ons gelukkig goed gezind. Jaarconcert

 
Op 15 april 2023 gaf Harmonie haar jaarconcert in het Dorpshuis in Ochten Er was een afwisselend programma samengesteld met klanken uit diverse werelden; een vleugje Iers, wat cowboy Western, licht Israelisch, zoet Arabisch en vurig Mexicaans.
Op de avond werd ook een grote verloting gehouden met vele aantrekkelijke prijzen.

1. Lady Tullamore
2. Sally Gardens
3. Western Suite
4. Klarinet Ensemble Zinder
5. Two Israeli Folksongs
6. Wings to Fly
Pauze
7. Alladin
8. Blaas er op Los
9. Klarinet Ensemble Zinder
10. Popsuite
11. The Mask of Zorro
 

Kerstconcert 2022

Op zaterdag 17 december werd er eindelijk weer een kerstconcert gehouden. De ruim 200 bezoekers hebben deze avond weer kunnen genieten van een speciaal kerstprogramma. In 2020 en 2021 kon dit helaas niet plaatsvinden vanwege corona-maatregelen. Maar nu klonk het misschien nog wel mooier dat ooit tevoren. Het Hervormd Kerkkoor zong meerdere werken begeleid onder leiding van Rob van Leusden. Het Harmonie orkest speelde enkele traditionele werken en een paar meer swingende kerstnummers. Onder leiding van dirigent Hans van Gemert was er samen met drie leerlingen een bijzondere uitvoering van Jinglebells te horen. zie foto's


Muzikale monumenten

 Op zaterdag 3 september geeft Harmonie Ochten samen met soliste Jeanine Waardenburg, een concert in het kader van Muzikale monumenten, een initiatief van Cutuur en Erfgoedpact Rivierenland. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur, treden achtereenvolgens op: Fanfare Kesteren, het Sanne de Graaf ensemble en Harmonie Ochten. De optredens vinden plaats bij de Hervormde Kerk in Ochten. 


Aubades

 Op 27 april was het eindelijk weer Koningsdag. Dit jaar speelde de harmonie in Echteld om 10 uur 's morgens op het plein bij de PWA school voor een publiek van schoolkinderen en ouders. Na het oplaten van de balonnen en het hijsen van de vlag klonk het Wilhelmus. Daarna zongen de kinderen enkele liedjes begeleid door een docente op een elektronisch orgel. Tot slot speelde de harmonie Het Lied voor de Koning en drie traditionele werken zoals Oranje Boven, de Zilvervloot en de Draaiersjongen. 
Vervolgens was het snel naar Ochten waar de aubade om 11 uur plaats vond op het Dr. M. van Drielplein. Er was veel publiek, de zon scheen en na de toespraak van de wethouder speelde de harmonie het Wilhelmus, De Zilvervloot en werd door twee trompettistes het Rood Wit en Blauw gespeeld als begeleiding van de kinderen die op het podim stonden. 

Lenteconcert

orkest 

Het werd een feestelijk jaarconcert in het Dorpshuis in Ochten op 2 april. Door corona was het ruim twee jaar niet mogelijk geweest. De muzikanten van de harmonie waren enthousiast en gemotiveerd om weer te kunnen spelen voor publiek en dat lieten ze blijken. De toehoorders werden getrakteerd op een afwisselend programma met klassieke werken maar ook populaire, zoals een medley van nummers van The Eagles.
De avond was tevens een mooie gelegenheid om een groep jubilarissen in het zonnetje te zetten. Mathieu, Nicolien, Jacco en Evi kregen een oorkonde voor hun vijf jarig lidmaatschap, Voor Anne-Wil, Christel, Katja, Silke en Siebout was er bovendien een zilveren speld voor hun 12 ½ jubileum en Diana ontving een gouden speld omdat zij maar liefst 40 jaar lid van de muziekvereniging is.
Harmonie Ochten heeft 35 muzikanten en staat onder leiding van Hans van Gemert, die dit jaar toevallig ook 12 ½ jaar de dirigent van de vereniging is. Alle jubilarissen kregen een mooie bos bloemen, gesponsord door Bloem & Zo uit Ochten.
Op Koningsdag is het orkest weer te horen en wel bij de aubades in Echteld en in Ochten.Lenteconcert in Ochten


Op zaterdag 2 april geeft Harmonie Ochten een lenteconcert in de grote zaal van het Dorpshuis. Na een periode van twee jaar met onderbroken repetities vanwege de corona pandemie is het harmonieorkest nu weer klaar voor een eerste optreden voor publiek. Er is gekozen voor een afwisselend programma van ongeveer een uur. De muzikale leiding is in handen van dirigent Hans van Gemert. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal is open om 19:30. Publiek is van harte welkom in het Dorpshuis aan het Dr. van Drieplein in Ochten. De toegang is geheel gratis.

Repetities hervat

Vanwege de coronamaatregelen kwam er in december 2021 opnieuw een einde aan de repetities en kon het geplande kerstconcert in 2021 helaas ook geen doorgang vinden. 

Gelukkig kwamin februari 2022 het bericht dat er weer ruimte is om te kunen repeteren. Harmonie Ochten is direct begonnen met de repetities voor een lenteconcert op 2 april om te vieren dat we weer samen muziek kunnen maken. Gelukkig kunnen we putten uit een repertoire van mooie stukken en is iedereen gemotiveerd om het publiek een aantrekkelijk concert te laten horen. 
Op 2 april gaat de grote zaal van het Dorpshuis in Ochten open om 19:30 uur en begint het concert om 20:00 uur. Het concert is gratis toegankelijk en publiek is van harte welkom!

  Foto's

klik hier om meer foto's te bekijken
Aubade Ochten
klik hier om meer foto's te bekijken
Aubade Ochten
klik hier om meer foto's te bekijken
Aubade Ochten
klik hier om meer foto's te bekijken
Aubade Ochten
klik hier om meer foto's te bekijken
Aubade Ochten
klik hier om meer foto's te bekijken
Aubade Ochten