Harmonie Ochten 

Nieuws


Jaarconcert 2019

 Op zaterdag 13 april was de uitvoering van het jaarconcert van Harmonie Ochten. Het publiek werd getrakteerd op een kleurrijke selectie van bekende muziekstukken uit films en musicals. Voor iedereen herkenbaar waren de beroemde melodieën uit Star Wars, Pirates of the Caribbean, The Pink Panther en James Bond. Daarnaast werd men geroerd door de muziek uit Les Misérables, Aladdin en The Lion King. Tijdens de uitvoering onder leiding van Hans van Gemert, werden videofragmenten uit de films op een groot scherm geprojecteerd, waardoor het concert nog een extra dimensie kreeg. Heel speciaal was de vertolking van Gabriel's Oboe uit de film The Mission met soliste Nicolien Mallan op de panfluit.
Tijdens de avond werden twee orkestleden in het zonnetje gezet. Richard Hulshof kreeg een bijzondere speld van de muziekbond en een oorkonde uitgereikt. Dit als blijk van waardering, nu hij 40 jaar als trompettist is verbonden aan de Harmonie Ochten. Een tweede oorkonde was voor bariton-saxofoniste, Tally Paalman. Zij speelt al 45 jaar muziek bij diverse orkesten, waarvan nu 5 jaar bij de Ochtense muziekvereniging.
Koningsspelen 12 april

 Op 12 april heeft een groep blazers bij de aanvang van de Koningsspelen voor 3 scholen uit Ochten en IJzendoorn het Wilhelmus gespeeld. Het evenement werd gehouden in en rondom de sporthal van Olympia in Ochten. 

Kerstconcert

 Op vrijdag 14 december is er het jaarlijkse kerstconcert, in samenwerking met het Hervormd Kerkkoor en het gospelkoor 'One Way'. Het programma is afwisselden en traditioneel met individuele bijdragen en samenzang.
De zaal is open vanaf 19:30uur en het concert begintg om 20:00 uur. De toegang is geheel gratis. 

Kersconcert in de boomgaardOp dinsdag 26 juni is er, mits het droog is, weer een bijzonder buitenconcert door Harmonie Ochten in de kersenboomgaard. Aanvang 19:30 uur. Dit keer vindt het concert plaats in de boomgaard van de fam. Merkestein aan de Heuningstraat 9 in Ochten. Het orkest heeft voor de gelegenheid een gevarieerd muziekprogramma ingestudeerd. Tevens is er een optreden van de muzikanten van de HOB (harmonie Ochten band) die enkele populaire nummers zullen spelen.
Het concert duurt ruim een uur. Daarom is het aan te bevelen om zelf een stoeltje mee te nemen. In de boomgaard zijn die avond kersen te koop. De toegang is gratis en er is parkeergelegenheid ter plaatse.
Kom genieten van een mooie zomeravond met muziek tussen de kersen in Ochten.Jaarconcert en jubilarissen


Met enkele indrukwekkende muziekstukken wist Harmonie Ochten het publiek weer flink te roeren. Vooral de uitvoering van het stuk “Lorraine” waarin de trieste geschiedenis van Lotharingen is verwerkt, werd geprezen. Maar ook grote indruk maakte het originele werk “Dreamcatcher”, waarin dromerige passages werden afgewisseld met heftige muzikale verbeeldingen van nachtmerrie-achtige fantasieën.
Het was bijzonder om de bijdrage van een aantal jeugdleden te horen. Vijf van hen brachten een modern swingnummer ten gehore, waar ze onder leiding van Nicole van Jaarsveld duidelijk erg hun best ophadden gedaan. Drie blazers uit de jeugd speelden vol overtuiging het nummer “De Vrolijke fluiter” onder leiding van hun muziekdocent Hans van Hees.
Tijdens de uitvoering van het stuk “Klarinetconcert” liet Christel van Eldik, ook jeugdlid uit eigen kweek, in een mooie solo partij horen dat zij haar instrument uitstekend beheerst.
Het concert werd afgesloten met het snelle muziekstuk “Can-Can” uit de opera “Orpheus in de onderwereld” van Offenbach, waarbij het publiek enthousiast op de maat meeklapte.
Tijdens de avond werden ook een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Kees Blokker, Herma van Dijkhuizen, Gea van Ingen, Coen van der Lugt, Danieke Vermeer en Alissa Brouwer werden gehuldigd vanwege hun 5-jarig jubileum bij de harmonie. Twee trompettistes, Bertha Moorman en Guus Busé kregen een oorkonde vanwege hun 12 ½ -jarig lidmaatschap. Mirjam Heinen-van Doorn ontving een speld omdat zij al 25 jaar lid is van Harmonie Ochten. Als laatste werd Lisette Lodder werd officieel gehuldigd omdat zij 40 jaar lid is, waarvan maar liefst 25 jaar als secretaresse in het bestuur.
Dat het 111-jarige orkest nog steeds haar partij meeblaast is mede te danken aan een actief beleid van het bestuur en de enthousiaste inzet van de dirigent Hans van Gemert. Ieder jaar slaagt hij erin om samen met de muziekcommissie een selectie stukken voor de concerten te maken. Dat is niet eenvoudig, want het orkest bestaat inmiddels uit verschillende niveaus. De jeugdleden die enkele jaren les hebben spelen mee op niveau 1 of 2 en de ervaren leden vormen niveau 3. Bij concerten worden de meeste stukken op niveau 2 of 3 gespeeld en enkele op niveau 1, zodat alle leden hun bijdrage kunnen leveren.
De Harmonie Ochten geeft jaarlijks meerdere concerten. Het eerstvolgende optreden is bij de aubades in IJzendoorn, Echteld en Ochten. Op 4 mei zijn ze present bij de dodenherdenking in Ochten en op 26 juni staat er bij mooi weer een buitenconcert gepland in een kersenboomgaard.  Foto's

klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken