Harmonie Ochten 

100 jarig jubileum


Op 21 mei 2011 is het 100-jarig bestaan van De Harmonie groots gevierd in De Vicary.
De voorbereidingen door de hiervoor speciaal gevormde jubileumcommissie waren al langer in gang gezet, maar op vrijdag 20 mei werd het eerste tastbare resultaat zichtbaar in een tentoonstelling, die te bewonderen was in de Spiegelzaal van De Vicary.
 
100 jaar Harmonie was hier te zien in foto’s, filmmateriaal en niet te vergeten voorwerpen uit die tijd, zoals prijzen, vaandel, uniformen en dergelijke. De door Roel van den Hatert gemonteerde film werd door velen zeer gewaardeerd, er was veel herkenning betreffende Ochten en haar inwoners in de afgelopen eeuw. Op zaterdagavond 21 mei werden de filmbeelden ook vertoond gedurende het jubileumconcert, dat op deze avond werd uitgevoerd. De muziekstukken die de toehoorder meevoerde op een reis door de afgelopen eeuw heen, beginnend bij de oprichting van de vereniging, werden ondersteund door prachtige beelden van de Betuwe, van Ochten en De Harmonie door de tijd heen. De reacties na afloop waren overweldigend en veel indruk maakte het muziekstukstuk ‘menuet van Berenice’ dat gespeeld werd ter illustratie van de oorlogstijd, waarbij ook unieke filmbeelden van de familie Frank uit Ochten getoond werden. Het stuk riep veel emoties op bij het publiek. Er werd een divers repertoire gespeeld wat ook de veelzijdigheid van de Harmonie benadrukte en nogmaals onderstreepte dat De Harmonie met haar tijd meegaat. Zo werden de Florentiner Marsch, Theme from New York, New York, en bijv. ook een gedeelte uit de musical Les Miserables gespeeld. Na de pauze heeft ook de jeugd meegespeeld en lieten de nieuwste jeugdleden van zich horen middels een geslaagde uitvoering van het stuk Blaas erop los. 

Tevens werd op deze avond het boek gepresenteerd dat Hannes van den Hatert en Roel van den Hatert geschreven hebben. Het is prachtig geworden en zeer de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Ochten en de Harmonie. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Veerhoek. Roel van den Hatert en Hannes van den Hatert zijn benoemd tot resp. erevoorzitter en lid van verdienste als speciale blijk van dank voor de door hen aan de vereniging bewezen diensten.
Het afsluitende stuk Pokerface van Lady Gaga was een spetterend einde van een zeer geslaagd concert.
Onder het genot van een hapje en een drankje bleef iedereen nog lang napraten op de receptie ter ere van dit jubileum en aan de reacties te horen heeft iedereen genoten. Ook de aankleding was perfect verzorgd door de firma De Lingehof die niet alleen de corsages en bloemen kosteloos heeft geleverd, maar de volledige zaal van fleurige bloemen en prachtige planten heeft voorzien om de avond extra op te luisteren.  Foto's

klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
klik hier om meer foto's te bekijken
Een woord van dank